Veelgestelde vragen

Wat betekent NRGY?

NRGY (Energy) staat voor de score die je met deze app kunt halen. Met jouw NRGY score kun je inzicht krijgen in hoe je energieniveau er op dit moment voor staat.

Wat is een energieniveau?

Energie is de kracht en de vitaliteit die nodig is voor fysieke of mentale prestaties. Voldoende energie is dus essentieel om op het werk, thuis, en in de vrije tijd optimaal te kunnen presteren. In deze app wordt het energieniveau gemeten met drie testjes (fysiek, emotioneel, en mentaal).

Wat levert de test mij op?

In de eerste plaats kun je inzicht krijgen in je eigen energieniveau. Als je de test vaker doet, word je je bewust van je energieniveau in verschillende situaties en op meerdere tijdstippen. Daarnaast krijg je tips en adviezen over het verhogen van je energiescore op mentaal, emotioneel en fysiek vlak.

Wat betekent Emotionele score?

Je Emotionele score  is een schatting van 1) de lading van je energie op dat moment (positief of negatief) en 2) de hoeveelheid energie (bruis je van de energie of ben je een beetje "leeg"). Deze schatting wordt gedaan aan de hand van je foto.

Wat betekent Fysieke score?

De Fysieke score wordt bepaald door je hartslag, en dan in het bijzonder de variatie van je hartslagritme. Deze variatie is groter als je ontspannen bent, en kleiner als je gestrest bent. Als je deze test dus doet net nadat je de trein hebt gemist, zal je waarschijnlijk een lage score hebben. In zo’n situatie is dat normaal, maar het is niet goed als je vaak zo’n lage score hebt.

Wat is reactievermogen?

Reactievermogen is de tijd die je er over doet om te reageren op iets. In deze tijd gebeurt er van alles: je neemt een signaal waar, je verwerkt het signaal, je zet deze waarneming om in een actieplan en je voert het actieplan uit. Tijdens de test meten we dit door een visueel signaal te geven (een groot plusteken) en te meten hoe lang het duurt voor je reageert (op het scherm tappen). Deze processen kunnen allemaal langzamer gaan als je niet fit bent of weinig geslapen hebt.

Waarom is het belangrijk dat ik mijn NRGY-score verbeter?

Een hoge score haal je als je meer energie hebt. Mensen die hun energie effectief managen hebben een betere gezondheid: zowel fysiek, mentaal als emotioneel, zijn beter inzetbaar, en presteren beter, zowel thuis als op het werk. Adequaat energiemanagement kan je dus veel opleveren.

Waarom moet ik een selfie maken om mijn emotie te meten?

Je emotie/stemming kunnen we schatten op basis van je gezichtsuitdrukking. In de test maak je een foto van jezelf (selfie). Hiervan wordt een aantal kenmerken geanalyseerd om te schatten wat je stemming is.

Waarom is het belangrijk dat ik neutraal in de camera kijk?

Om een goede inschatting te kunnen maken van je stemming is het belangrijk dat je op je foto kijkt zoals je je voelt. Door neutraal te kijken kan de app het beste inschatting wat je stemming is op dat moment.  Als je bijvoorbeeld lacht terwijl je je rot voelt, klopt de score niet.

Waar staat HRV voor?

HRV staat voor Heart Rate Variability, ofwel hartslagvariabiliteit. Als je ontspannen bent en een goede conditie hebt, is je variabiliteit hoog. Dat komt omdat je hartslag sneller klopt als je inademt, en langzamer als je uitademt. Als je gestrest bent, zal je hart juist regelmatiger gaan kloppen, en heb je dus een lagere variabiliteit.

Waarom meten jullie mijn reactiesnelheid? Wat zegt dat over mij?

We meten je reactiesnelheid om te bepalen of je alert bent. Deze score zegt dat je op dat moment dus alert of minder alert bent. Als je minder alert bent, zou dat kunnen komen doordat je niet voldoende hebt geslapen.

Waarom maakt het uit of ik een man of een vrouw ben?

Om je Fysieke score op basis van je hartslagvariabiliteit goed te kunnen berekenen moeten we weten of je een man of een vrouw bent.

Waarom moet ik mijn geboortejaar invullen?

Om je Fysieke score op basis van je hartslagvariabiliteit goed te kunnen berekenen moeten we weten hoe oud je ongeveer bent.

Wie is Jantine?

Jantine is je virtuele NRGY coach. Zij houdt voor je bij hoe jouw NRGY score zich ontwikkelt. En als je dat wilt geeft ze advies en tips om je score te verbeteren.

Wat vertelt mijn score mij precies?

Je score is een gemiddelde van de drie scores op de fysieke, emotionele en mentale tests. Als je veel energie hebt op het moment van meten, zal je een hogere score halen dan als je weinig energie hebt.

Ik heb een lage score, moet ik me zorgen maken?

Nee, over je score hoef je je geen zorgen te maken. Als je een lage score hebt, is het wel een goed idee om er over na te denken. Is het eenmalig of elke keer een lage score? Heb je zelf een idee waardoor de lage of juist hoge score wordt veroorzaakt? Op welk onderdeel scoor je vooral laag? Lees dan de tips in de app over wat je zou kunnen doen om je score te verbeteren.

Is er iets in je dagelijks leven waar je je zorgen over maakt of heb je serieuze emotionele of lichamelijke klachten? Ga dan vooral naar de huisarts of een andere professional.

Hoe vaak moet ik deze test doen?

Je mag deze app zo vaak gebruiken als je wilt. Je kunt deze app bijvoorbeeld elke dag gebruiken rond hetzelfde tijdstip. Als je dat doet, kun je misschien een patroon ontdekken door de week of over de weken. Gaan je scores omlaag of juist omhoog? Vind je het interessant om juist informatie te hebben over je energiepeil gedurende de dag? Gebruik de app dan meerdere keren per dag. We raden je wel aan om dat een aantal dagen vol te houden, dan heb je meer kans om een patroon te ontdekken. Je kunt deze app ook gebruiken om inzicht te krijgen in bepaalde activiteiten. Gebruik de app voordat je de achtbaan in stapt en meteen erna, en gebruik hem dan ’s avonds weer. Zie je verschillen in je scores?

Wat betekent het Leaderboard?

In het leaderboard zie je de 10 best scorende gebruikers van de NRGY app. Deze scores zijn "live" en kunnen dus de hele tijd veranderen. We laten je ook zien op welke plaatst jij in het leaderboard staat en wat de gemiddelde score is over alle gebruikers.

Waar baseren jullie de gegevens in de Leaderboard precies op?

De scores van alle gebruikers worden (anoniem) opgeslagen en deze scores tonen we vervolgens in het leaderboard.

Van wie zijn de andere scores in het Leaderboard?

De scores in het leaderboard zijn van alle andere NRGY app gebruikers.

Hoe komen jullie tot het gemiddelde? Op basis waarvan stellen jullie dat op?

Het gemiddelde berekenen we door alle scores bij elkaar op te tellen en te delen door het aantal NRGY app gebruikers.

Hoe is de score opgebouwd

Je NRGY score is een gemiddelde van drie scores: emotioneel, fysiek en mentaal. Als je veel energie hebt op het moment van meten, zul je een hogere score halen dan als je weinig energie hebt.